כבר לפני כשלוש שנים אימצנו לנו מנהג לימי הולדת. דרך חברה טובה שמענו על הרעיון של יציאה לחופשה בחו״ל במקום לקנות מתנות. בשנייה התאהבנו ברעיון, והיום הוא בכלל מתאים לאורך החיים שבחרנו. יותר חוויות – פחות חפצים.
מכיוון שנועה חוגגת ממש בימים אלו יום הולדת ואנחנו כנראה לא נוכל לטוס בחודש הקרוב (המון סיבות, אל תשאלו…), החלטנו לצאת להרפתקה קצרה שהיא גם הגשמת חלום – להגיע לשדה התעופה ולסגור טיסה אל יעד שעדיין לא היינו בו ובהפתעה. וזה בדיוק מה שעשינו!
יעד בהפתעה
אז איך זה קורה בעצם?
לקחנו שתי מזוודות טרולי קטנות (8 ק״ג), כאלו שעולות לטיסה או שצריך לשלם עליהן הכי מעט במקרה של טיסות Low-Cost (דוגמת ריינאייר או Wizz).
התלבטנו בין רכבת לבין רכב שנשאיר בחניון לטווח קצר והחלטנו על הרכב (עלות בחנייה מקורה ל-3 ימים 240 ש״ח).
כרטיסים – נכנסו לטרמינל 3 ועלינו לדלפק של אל על (לא חובה לגשת לשם. יש עוד חברות תעופה). אנחנו עשינו איזושהי בדיקה כללית יום קודם כדי להבין מה המחירים פחות או יותר דרך האתר של SKYSCANNER כך שיכולנו לדעת אם המחירים סבירים או לא.
כשהגענו ביקשנו מהנציגה לראות איזה טיסות יוצאות בטווח של 3 שעות שעות, חזרה ביום שישי ובעלות של עד 200 דולר לכרטיס כולל הטרולי.
היו מספר אופציות כמו מילאנו, בוקרשט ועוד אבל אתונה היתה האופציה הטובה ביותר. מחיר הכרטיס לא היה נמוך יותר מהאינטרנט אבל תאם כמעט לגמרי (בכ-20 דולר יותר). אז רכשנו כרטיסים והמשכנו במהירות לבידוק וצ׳ק-אין.
כשסיימנו את שני השלבים האלו, התיישבנו באולם הטסים כדי לסגור עוד שני דברים חשובים – ביטוח ולינה.
הביטוח – זה לקח בדיוק כמה דקות. מכיוון שיש לנו Passport Card – נכנסו לאתר, עדכנו את פרטי הטיסה ותאריכים, הוספנו ביטוח לטלפונים ומצלמה ו…הופ יש ביטוח (147 ש״ח לשנינו). החברה הזו אמנם קצת יותר יקרה משאר החברות אבל תאמינו לנו – עדיף לשלם יותר על ראש שקט (ואם לא ברור לכם למה, אתם מוזמנים לשאול אותנו).
לינה – נכנסו לאתר של AirBnb, עשינו סינון שתאם את הצרכים שהם must מבחינתו כמו wifi, מארח דובר אנגלית ואישור מיידי להזמנה (כן, יש אופציה כזו באתר – instant booking). מוזמנים לבדוק כאן אם הדירה פנויה בתאריכים שתרצו להגיע.
מהשדה יצאנו אל תחנת המטרו (מערכת תחבורה מפותחת ונקייה יש לציין אם כי הרכבת שלנו היתה עמוסה מאוד). רכשנו כרטיס בעלות של 10 יורו (כרטיס שתקף ל-90 דקות נסיעה). ירדנו בתחנת סינטגמה, תחנה מרכזית באתונה שמהווה גם מוקד תיירות (וכפי שהוזהרנו על ידי מספר בעלי עסקים – מוקד לכייסים, אז תשמרו על הדברים שלכם). משם לקחנו מונית בכ-5 יורו אל הדירה. כל הנסיעה היתה כ-40 דקות ללא מאמץ הליכה מיוחד.
5 דברים שכדאי לכם לעשות ב-48 שעות באתונה
1. לצאת להליכה
נכון שאין לכם הרבה זמן ועדיין אנחנו ממליצים בחום לצאת ביום הראשון להליכה ממושכת. יש תחבורה ציבורית זולה וגם מוניות אבל אין כמו הליכה טובה לחקור גם את הפינות הנסתרות. אנחנו התחלנו ב- Parko Dikastirion, פארק ירוק שנמצא בצמוד לדירה בה שהינו. כשחצינו אותו לכיוון מרכז העיר גילינו פינות חמד יפיפיות, פסלים עתיקים, אנשים שנחים על ספסלים וגם רבים שמגיעים לפארק כדי להתעמל.
כשיצאנו מהפארק הגענו לכביש מרכזי ובהליכה על ציר ראשי זכינו לראות רחובות שלמים שהזכירו את חיפה, יפו, תל אביב ואפילו גבעתיים. כן.. עד כדי כך אתונה מגוונת.
אחרי שעצרנו לארוחת צהריים קלילה על טהרת ירקות, עלים טריים ותיבול מופלא, המשכנו ברגל לכיוון הרובע המתוייר ביותר באתונה Plaka, שוק הפשפשים ומונסטירקי (Monastiraki) שנמצאת כ-15 דקות הליכה מכיכר סינטגמה המרכזית. בכל האזור הזה תמצאו ישן לצד חדש, חנויות ומותגים לצד חפצי מזכרות כמו פסלים יווניים, שמלות אתניות וכתר מעלים מוזהבים.
בחישוב שעשינו בסוף 48 השעות גילינו שהלכנו כ-15 ק״מ בסך הכל, והאמת – לא הרגשנו. יש כל כך הרבה מה לראות וגם מקומות לעצור לנוח בדרך שפשוט לא הרגשנו שהלכנו כל כך הרבה.
למי שאין כוח ללכת כל הזמן ברגל, יש אוטובוס מסוג ה-Hop On Hop Off שמסתובב בכל האתרים המרכזיים ואתם יכולים לרכוש כרטיס ל-24 שעות. יש גם כרטיסים משולבים לתחנות ויעדים מחוץ למרכז העיר. שווה לבדוק.
2. סיור גרפיטי
אחד הדברים הראשונים שתראו באופן בולט בעיניים זה הגרפיטי שנמצא בכל פינה ופינה, ולאוהבי האומנות הזו, אתונה היא פשוט גן עדן. אתם תמצאו שם ציורי קיר פשוטים, מחאות מרוססות בצבעים וגם דמויות וציורי קיר שבוודאי הושקעו בהם שעות רבות של יצירה.
יש רחובות שלמים של חנויות סגורות שהמשבר הכלכלי באתונה פגע בהן והן הפכו לשטחי הציור של ונדליסטים שרצו להביע את דעתם ולהוציא את תסכולם על המצב.
יש מקומות אחרים שיועדו לאומנות הגרפיטי בתמיכת הרשויות מאחר ויש רצון לנהל את הדבר הזה באופן מסודר ובצורה שלא תפגע בנכסים הסטוריים ומבנים.
רפאל צימבל, משקיע נדל״ן ביוון, שפגשנו בביקור הזה, סיפר שהדרך להימנע מכך שירססו גרפיטי על נכס שנרכש היא פשוט להזמין אומן גרפיטי שיעשה זאת מראש ובתיאום עם בעל הנכס. תודו שזו דרך יצירתית להתמודד עם הבעיה.
3. הפלאקה
הכי כיף ברובע פאלקה (Palka) זה פשוט ללכת לאיבוד. הרובע מתחיל ליד כיכר הפרלמנט בכיכר סינטגמה והולך בין המדרחוב והסמטאות.
רוב הרחובות נסגרו לתנועת כלי רכב, למרות שעדיין צריך לשמור על עירנות מאופנועים (שמסתבר שקסדות הן לא חובה אלא רק המלצה), משאיות סחורה ומוניות. בעבר זה היה אזור של מועדוני לילה אבל רובם נסגרו כאשר הממשלה הוציאה מחוץ לחוק מוזיקה מוגברת בשכונה בשנות השבעים במאמץ להיפטר מלא רצויים. היום האזור כולו עמוס במסעדות, חנויות תכשיטים, חנויות לתיירים ובתי קפה.
כשאתם מסתובבים ברובע הזה אל תפספסו את חנות המשקאות Brettos. למעשה המקום הוא יותר מחנות משקאות. זו היתה המזקקה העתיקה ביותר באתונה. כשתיכנסו פנימה לא תוכלו לפספס את החביות הישנות אשר מלאות רוחות ובקבוקים צבעוניים המקיפים את הקירות עד התקרה. יש במקום בר זעיר שבו ניתן לשבת לדרינק וגם לקנות בקבוקי משקה, אולי כמתנה או כמזכרת, שמיוצרים במקום. זה גם מקום מצויין להכיר אנשים חדשים ממקומות שונים בעולם כי הישיבה היא סביב שולחנות משותפים או קרובים מאוד.
4. ביקור ב-ERGON House
על קולינריה ואוכל באתונה תמצאו אינספור כתבות ברחבי הרשת. הסלטים שמוגשים בנדיבות בשילוב של גבינת עיזים או רטבים מתקתקים, המלצרים שפונים אלינו ב׳שלום׳ ו׳תודה רבה׳, הטברנות שמציעות אוכל טעים ומוזיקה יוונית אמיתית, הגלידות הצבעוניות שמתנשאות לגובה, אינסוף מאפים בשמות מאתגרים, הגירוס (שהוא המקביל של השווארמה) ועוד ועוד.
את המקום הזה גילינו בזכות טניה, חברה שמתגוררת כבר שנתיים באתונה. מסתבר שפירוש המילה ERGON ביוונית הוא ׳ייעוד׳, תהליך של עבודה מתוך תשוקה ותחושת ההישג שמגיעה בעקבותיו. ואין ספק שכשרואים את המקום, אפשר להרגיש את האהבה המושקעת בכל פרט בעיצוב, באווירה וכמובן גם באוכל. אם אתם רוצים להבין במה מדובר רק תציצו בחשבון האינסטגרם שלהם (אבל תזהרו! הוא ממכר)
אגב, הטיפ המקומי המקובל במסעדות הוא בין 5%-10%. כמובן שאין חובה וכל מה שתיתנו יותר, יוערך מאוד על ידי נותני השירותים (אנחנו נהננו גם לתת טיפ לנהגי המוניות).
5. ארכיאולוגיה ועתיקות
אי אפשר מבלי להתייחס בכמה משפטים לאתרים המובהקים והבולטים אליהם מגיעים המוני תיירים ולו רק בשביל התמונה. ישנם אתרים הסטוריים כמו בניין הפרלמנט או שרידים ארכיאולוגיים שהתגלו במהלך חפירות בתחנת הרכבת סינטגמה. לא תוכלו לפספס כמובן גם את האקרופוליס (שמשמעו ׳העיר העליונה׳) ואשר ב- 87׳ הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית.
אם אתם כבר שם, אל תפספסו את הפרתנון, ששימש כמקדש לאלה אתנה, מגינת העיר אתונה (שנתנה לעיר את שמה). הכניסה לאתרים השונים אפשרית ברכישת כרטיס שמקנה כניסה למספר אתרים.
אם לא תרצו להוציא כסף על עתיקות ואתם מסתפקים בלראות את האקרופוליס מרחוק, תוכלו להסתובב ברובע הפלאקה שהוזכר קודם, ושם תגלו מבנים הסטוריים נוספים קטנים וגדולים שמשתלבים באופן קסום עם עולם חדשני וצבעוני במיוחד.
אם אהבתם את הכתבה, נשמח שתספרו לנו מה אהבתם בתגובות כאן למטה. אתם כמובן מוזמנים לשתף את הפוסט.
בנוסף, אנחנו מזמינים אתכם לעקוב אחרינו בעמוד האינסטגרם שלנו love_n_adventure ולגלות עוד פינות, תמונות וטיפים לבילוי באתונה.