5 צעדים ראשונים לנווד דיגיטלי מתחיל

בכתבה הראשונה בסדרה דיברנו על מה זו בכלל ׳נוודות דיגיטלית׳, מה המשמעות שלה וגם על דרך החיים המלווה אותה (נפטרים מדברים, זוכרים?).

כשאנחנו יצאנו לדרך (ואנחנו עדיין מהחדשים), נשאלנו לא מעט ״איך עושים את זה?״ ובמקרה שלנו פשוט יצאנו לדרך. קיבלנו החלטות תוך כדי תנועה ומהחוויה של שלושת החודשים שחלפו יש לנו עוד לא מעט לחקור ולגלות. המזל שלנו שברשתות החברתיות אפשר למצוא המון כתבות של מגזינים ובעיקר של בלוגרים על החיים האלו. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים. קוראים ולומדים.

נחשו מה הכי הופתענו לדעת? שלרוב האנשים ששומעים על ׳נוודות דיגיטלית׳ מיד נולד חלום בראש של כסא על חוף לבן מול ים כחול, משקה קוקוס ביד, רוח נעימה מלטפת והלפטופ על שולחן קטן…. ובכן, לא שזה לא אפשרי אבל ברוב המקרים זה לא קורה (תחשבו על המחשב וחול הים וכבר ייצא לכם החשק. בכל זאת זה כלי העבודה העיקרי שלכם).

יכול להיות שתמצאו את עצמכם בעבודה גם בשדה התעופה (כאן בורשה מסיימת לערוך)

החיים של נוודים דיגיטליים הם לא פיד מלא תמונות יפות באינסטגרם. המציאות היא קצת שונה.  יש הרבה אתגרים ייחודיים בחיי נוודים דיגיטליים והנה כמה:

  1. שמירה על איזון – זה יכול להיות קשה לאזן בין הכל: עבודה, נסיעות, חברים חדשים, חברים ותיקים, וכל זאת תוך כדי למידה של מדינה חדשה.
  2. בדידות – אמנם בכתבה הקודמת הזכרתי שאנחנו לא חייבים להיות לבד, אבל המרחק מהמשפחה והחברים שלנו הוא אחד הדברים היותר מאתגרים בחיים כאלו.
  3. עומס גירויים – התחושה שאתה כל הזמן נמצא בלמידה של מקום חדש, היכרות עם אנשים חדשים, הסתגלות לסביבה, לתרבות, לשפה.. אתה כל הזמן נמצא ״על״ דברים ולא באמת יכול לנוח מנטלית.
  4. האתגרים של החיים הרגילים – הם לא מפסיקים רק בגלל שאתה מטייל. דברים יקרו בזמן הזה, כמו איבוד לקוח או עבודה שהיו חיוניים מאוד להמשך המסע שלך או מציאת מקום לקנות את האוכל שאתה רגיל לאכול.
  5. אירועים בחיים – תרצה או לא, אתה תפסיד הרבה אירועים משמעותיים בחייהם של הקרובים שלך. לידה של אחיין, חתונה של חברים – חדשות טובות או רעות, אתם לא תהיו נוכחים שם. מהצד השני, אתם לא תוכלו לחלוק חוויות שלכם עם האנשים שהשארתם בבית, לפחות לא באותה מידה, ויש אירועים שסביר להניח שהרבה יותר נעים להיות עם מישהו מאשר לבד (כמו למשל מקרים רפואיים חריגים).

הדרך של כל אדם להפוך נווד דיגיטלי שונה. עבור חלק זה לגמרי מקרי. יום אחד, הם מבינים שהם כבר עובדים מרחוק אז הם פשוט נוסעים. עבור אחרים, זה תהליך מאוד מכוון ומתוכנן. בנוסף יש הקרבות, כמו חלק מאלו שהזכרתי למעלה, שלא כל אחד יהיה מוכן לעשות.

לכן, לפני שנצלול פנימה, אם אתם מתכננים נוודות דיגיטלית כדאי שתשאלו את עצמכם כמה שאלות (וגם תענו בכנות):

  1. האם אתם מוכנים לעבוד קשה בשביל לחיות את אורח החיים הזה? (או שיש לכם הכנסות פסיביות רבות)
  2. האם אתם מוכנים לוותר על החפצים הפיזיים שלכם? (לפחות על רובם)
  3. האם אתם בעלי יכולת הסתגלות ומסוגלים לוותר על יציבות?
  4. האם אתם מוכנים לוותר על הכנסה קבועה כעצמאיים? (או בכלל לפתוח עסק משלכם)
  5. האם אתם מוכנים ללמוד מיומנויות חדשות ולהציע את השירותים שלכם בשוק מאוד תחרותי?
מיטה בדירה בה ישנו במנהטן. האם אתם מוכנים לישון במיטה אחרת?

כמו שאתם מבינים, עוד לפני ההכנה הפיזית, יש התכווננות מנטלית ורצון לחוות משהו שונה, אחר מהנורמה (למרות התופעה המתרחבת).

אז אחרי שהבנתם שזה מה שאתם רוצים, מה אתם צריכים לעשות לפני שיוצאים לדרך?

1. להסיר מחסומים

התחייבויות כלכליות
האם אתם משלמים כרגע שכירות או משכנתא? אולי יש לכם עסק פיזי שאי אפשר לעזוב אותו? מה לגבי הלוואות, כמה נותר לכם לשלם? אולי למכור את המכונית שברשותכם? חברות בחדר כושר שצריך לבטל? מנוי למגזין? מה שזה לא יהיה, עשו כמיטב יכולתכם לחסל כמה שיותר מההתחייבויות האלו לפני שתצאו לדרך.

לא שזה בלתי אפשרי לצאת לדרך עם הלוואה קיימת (אנחנו עדות לכך) אבל כמה שפחות התחייבויות תמיד יותר טוב, בטח לחיים כאלו שהם פחות צפויים. אנחנו יצאנו לדרך רק אחרי שסיימנו שכירות בדירה בה התגוררנו בראש העין. מכרנו את יתרת תקופת המנוי שנשארה בחדר הכושר והרכב שלנו (שהוא ליסינג), השארנו אצל המשפחה לצורך שמירה ותפעול מינימלי.

התחייבויות משפחתיות / מערכות יחסים:
אולי אתם תומכים במשפחה שלכם או שיש לכם בן/בת זוג שאינם שותפים לחלום הנוודות ועבודה מרחוק. אין כאן קיצורי דרך וההחלטה אם לנסוע או לא תדרוש מכם הקרבות שתצטרכו לעשות.

זה לא שעכשיו נגיד לכם להיפרד מבן הזוג שלכם או להפסיק לעזור למשפחה אלא רק שתבינו שיש מקרים שלא תוכלו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה (או שלפחות תצטרכו למצוא פתרונות יצירתיים מאוד לקבל את שני הדברים).

לנו, כמו שרבים שמכירים אותנו יודעים, היה את פיק, פקינז מתוק שנפטר בשנה שעברה בנובמבר כשהוא כמעט בן 14. ידענו שלא נצא לדרך כל זמן שהוא היה בחיים בגלל הגיל שלו וגם בגלל שהוא היה כמעט לגמרי עיוור. האופציה להשאיר אותו בפנסיון או אצל מישהו לא היתה מקובלת עלינו, ורק כשהוא המשיך לעולם הבא, התחלנו לחשוב איך אנחנו יכולים להוציא לפועל נסיעה לזמן ארוך.

צרכנות (קניות):
תרבות השפע וצריכת הראווה בעולם המערבי הגיעה מזמן לרמות מטורפות ולא סתם המושג ׳מינימליזם׳ הולך ותופס תאוצה. החברה שלנו מתחילה להבין שלרבים מאיתנו יש התמכרות לא בריאה לרכוש פיזי.

כנוודים דיגטיליים wanna be אני ממליצה לכם בחום כבר עכשיו לעבור על החפצים שלכם ולראות מה באמת אתם צריכים ומה לא, מה עושה אתכם שמחים ומה סתם שוכב וצובר אבק. אולי לא תפתרו מהכל עכשיו אבל לפני היציאה לדרך תצטרכו להיפרד מהטלוויזיה הענקית, מערכת הקולנוע הביתית והמנורות החכמות. הם לא ייכנסו במזוודה והם גם לא מתאימים לאורח החיים הזה.

לפני הנסיעה שלנו, עשינו מספר מכירות ביתיות, העלנו פריטים למרקט פלייס בפייסבוק, ללוחות מודעות ואפילו פתחנו חלק בבלוג שלנו לטובת העניין. בנוסף דברים רבים תרמנו, חלק זרקנו והשאר ארזנו בקרטונים להורים (אם אתם רואים הרבה קרטונים בבית אחד, תשאלו את ההורים שגרים שם באיזו מדינה הבן/בת שלהם נמצאים כרגע…).

מיינדסט:
אמנם אורח החיים הזה לא מתאים לכולם אבל אם אתם אוהבים נסיעות, אנשים וטכנולוגיה סביר להניח שתוכלו להפוך לנוודים דיגיטליים. זה רק ידרוש מכם מיינדסט מעט שונה ויציאה מאזור הנוחות.

אם פחד הוא מה שמונע מכם לצאת לדרך, כדאי שתסתכלו עליו שוב ותבדקו מהיכן הוא מגיע. האם הוא נובע מהאמונות שלכם? מספקות ביכולות שלכם? אולי הוא מגיע ממה שאנשים אומרים לכם? בכלל, כשעולה בי פחד או שיש לי ספקות, אני בודקת עם עצמי פיזית מה אני מרגישה. האם אני מתכווצת או שיש לי פרפרי התרגשות בבטן? זה עוזר לי מאוד לקבל את ההחלטה הנכונה עבורי לגבי הצעד הבא.

בדיוק כמו בחיים, התמודדות עם הפחד והספקות זה מה שעוזר לנו לגדול. אם זה החלום שלכם, עד שלא תתנסו בו לפחות לתקופת מה, עד שלא תצאו מאזור הנוחות שלכם, לא תדעו כמה גדולים אתם יכולים להיות.

אני כבר המון שנים חיכיתי להזדמנות שבה אוכל לטייל לתקופה מסביב לעולם וגם לעבוד מכל מקום. יחד עם זאת, כחודש לפני שיצאנו לדרך הייתי עם המון חששות כי העסק שלנו עדיין לא היה מספיק חזק, יש התחייבויות שצריך לשלם וכמובן שעלתה השאלה – האם זה בכלל נכון לנו בשלב הזה של החיים…

אז החלטנו ביחד שאנחנו עושים הכל אבל הכל כדי שזה יצליח! אז בתוך המזוודות גם ארזתי המון אמונה ויצאנו לדרך. So far so good!

פינטו באמצע צילום סקירה של תיק גב SwissGear 5358

2. לפתח כישורים ומיומנויות

הצעד הבא שלכם הוא ללמוד מיומנויות וכישורים של נוודים דיגיטליים. אתם לא צריכים ללמוד את כולם אלא לבחור לכם כמה ולהתפתח בהם.

בין אם אתם מתכננים לעבוד עם חברה מרחוק, להיות פרילנסרים או להקים עסק משלכם, תצטרכו להיות בעלי מיומנות כלשהי. אולי בניית אתרים, ניתוח של דאטה או פרסום ספרים באמזון. מה שזה לא יהיה, אם תוכלו להתמיד במיומנות הזה ולהעמיק אותה לרמת מומחיות, סיכוייכם להיות נוודים דיגיטליים לאורך זמן הרבה יותר גדולה.

עכשיו תעצרו רגע! אני לא שולחת אתכם ללמוד (למרות שזה יכול להיות נפלא). יכול להיות שכבר יש לכם חלק מהכישורים ואתם רק צריכים להתמקצע עוד קצת. יכול להיות שאין לכם בכלל ידע בתחומים דיגיטליים ו/או טכנולוגיים ואז אני יכולה להמליץ לכם על המון קורסים קצרים שבהם אתם יכולים ללמוד לבד קורסים של כמה שעות. הניסיון וההתמקצעות יגיעו תוך כדי תנועה.

איפה אפשר ללמוד? אם אתם מבינים אנגלית (ואני יוצאת מנקודת הנחה שיש לכם רמה ממוצעת לפחות אם אתם מתכננים נוודות דיגיטלית) אז באתרים כמו כמו udemy, lynda או skillshare.
בנוסף יש גם אתר בעברית עם כל מיני קורסים כאלו או אנשים שעושים הדרכות און ליין (עוד עבודה לנוודים דיגיטליים) כמו שאנחנו עושים בתחומים שונים למשל הדרכה על בנייה וניהול דף פייסבוק, ניהול חשבון אינסטגרם, איך לבנות אתר ועוד (אפשר ליצור איתנו קשר כאן).

מה שחשוב שתבינו זה שאתם צריכים כישורים און ליין, כאלו שיאפשרו לכם לעבוד מכל מקום. נכון שיש אתרי אינטרנט שמציעים שמירה על כלב באנגליה בתמורה ללינה או עבודה בחווה בהוואי בתמורה לאוכל והטבות שונות אבל עדיין תצטרכו להרוויח כסף כדי שתוכלו להמשיך להיות בתנועה וכדי שלא תהיו בבעיה במצבים לא צפויים.

הנה כמה רעיונות שאני יכולה לתת לכם מתוך מה שאנחנו כבר עושים: בניית אתרים, מכירת מוצרים דיגיטליים (את הקורס הדיגיטלי שלי לצילום מהסמארטפון צילמתי במנהטן! שווה, לא?), ייעוצים און ליין ואני באופן אישי גם מנהלת הקהילה של פרויקט x ורוברט שמין. כבר יותר מ-6 שנים שאני עובדת כעצמאית עם הצוות של רוברט שמין בישראל ועוד לפני היציאה מהארץ, שיתפתי את הצוות בתכנון שלנו. לא ידענו איך לגמרי זה יעבוד אבל אחרי 3 חודשים של עבודה מרחוק אפשר להכתיר את זה כהצלחה (כבר אמרנו, לא יודעים עד שלא מנסים..).

העבודות האידיאליות תהיינה כאלו שתדרושנה מחשב נייד וחיבור לאינטרנט. תזכרו גם שהרבה פעמים אתם תעבדו בהפרשי שעות מול מדינות אחרות כך שאתם צריכים להיות גמישים.

3. להשיג עבודה ולקוחות

אז בחרתם מיומנויות או שכבר יש לכם כאלו. עכשיו צריך למצוא לקוחות ועבודה. קודם כל חשוב להבין שאפשר למכור שני דברים: שירותים ומוצרים. שירותים יידרשו את הנוכחות שלך ואת התקשורת המלאה מול לקוחות. מוצרים לעומת זאת, תוכל להכין באופן חד פעמי, מה שנקרא מוצרי מדף, ולמכור אותם מספר פעמים אינסופי. אפשר כמובן לשלב בין שני הדברים.

כמו כל בעל עסק אתם תצטרכו ׳למכור את עצמכם׳ או יותר נכון לעזור ללקוחות להבין למה הם רוצים לעבוד איתכם. זה כולל את המיומנויות שרכשתם, ניסיון, קשרים וגם איכות השירות שלכם. ולכן בתוכנית שלכם חייבת להיות גם עבודת שיווק. נווד דיגיטלי משווק ומוכר בעצמו. לרוב, העסק של נווד דיגיטלי מורכב מאיש אחד שזה הוא עצמו אלא אם יוצאים לדרך עם שותף לעסק (חבר או בן זוג). אגב, גם פרילנסר הוא בעל עסק ולכן צריך לחשוב על עצמו במונחים כאלו.

אבל לפני שאתם מנסים למצוא לקוחות, אני מציעה שתבדקו עם עצמכם עם איזה לקוחות אתם רוצים לעבוד. נסו לדייק את זה ככל האפשר כדי שלא תמצאו את עצמכם מנסים לשכנע את האנשים הלא נכונים ואז בנוסף לחוסר יציבות ודברים שגם ככה צצים בדרך של נווד דיגיטלי, אתם עשויים למצוא את עצמכם ממורמרים מלקוח.

דבר נוסף שחשוב לי להזכיר כבעלת עסק בעצמי – נסו לקבוע את אופן התשלום מראש ובהסכם מסודר (במקרה שאתם נותנים שירות). זה יימנע הרבה כאבי ראש ואי נעימויות.

אז איפה מתחילים לשווק את עצמנו? בכל מקום!

באמצע פגישת עבודה. אנחנו בניו יורק, הלקוח בישראל

פוסטים בפייסבוק, תמונות באינסטגרם, סרטונים ביו-טיוב. השיווק לא צריך להיות אגרסיבי אבל הוא כן צריך להזכיר או להדגים מה אתם עושים והוא צריך ברובו להניע לפעולה של יצירת קשר, שאילת שאלות, שיתופים וכו׳.

כדי להביא לקוחות אתם צריכים לייצר עוקבים שיהפכו ללידים פוטנציאליים ואלו ייעשו לקוחות. אם הייתם בעלים של חנות באמצע רחוב סביר להניח שהייתם דואגים לחלון ראווה מעוצב יפה, שילוט עם פרטים ואולי פרסום מתעדכן בחנות על מבצעים מיוחדים. ובכן, ככה בדיוק אתם צריכים לחשוב על העסק הדיגיטלי שלכם רק שכאן אתם צריכים לצאת החוצה אל הלקוחות שלכם.

איפה אתם יכולים להציג את עצמכם? הנה רשימה של כמה אתרים:
1. Upwork.com – להציע שירותים כפרילנסרים (וגם למצוא עובדים)
2. Fiverr.com  – גם כאן תוכלו להציע שירותים או מוצרים
3. Amazon.com  – כאן תוכלו למכור מוצרים מסוגים שונים
4. Udemy.com – מכירת קורסים דיגיטליים

לכל האתרים האלו יש טראפיק (תנועה) גדולה של גולשים מכל העולם ועל ידי יצירת חשבון פשוט אפשר להתחיל למכור.
אבל! שלא תטעו. בגלל תנאי ההצטרפות הפשוטים, התחרות מאוד גדולה שם וזה לא בהכרח קל לייצר מכירות. בעסק מקומי, אתם יכולים להצטרף למפגשים של בעלי עסקים ולהתחיל לייצר עבודה. אבל מה עושים במקרה של עסק דיגיטלי שבו מסתובבים במקומות שונים והתחרות הגלובלית היא רבה? צריך להיות אטרקטיביים, לתת מענה מהיר ככל האפשר, לשחק עם מבצעים וקידומים וגם כאן – לייצר קשרים רבים ככל האפשר גם תוך כדי תנועה.

חלק גדול מהעבודה שלכם, לפחות בהתחלה, יגיע ממדינת המוצא שלכם ובהמשך, אם תשווקו נכון ותיצרו קשרים בקהילות מקומיות במדינות בהן תטיילו, מאוד יכול להיות שהעבודה תתרחב לשווקים נוספים.

אגב, יש אלטרנטיבה לאתרים שהוצעו והיא הקמת פלטפורמה עצמאית משלנו אבל מכיוון שמטרת הפוסט היא לא ׳איך מקימים עסק דיגיטלי׳, אתייחס לכך בפוסט אחר. אני כן מציעה לכם, לא לשכוח את החלק הזה. לפני שאתם יוצאים לדרך, תדאגו לוודא שיש לפחות מקור הכנסה אחד קבוע.

4. לקבוע מטרות ולהחליט על תוכנית

בכל תחום בחיים, קביעת מטרות היא דבר שעוזר לנו להתפקס ולבחון את הכיוון שלנו כל הזמן, זה כמו עמוד שדרה שמחזיר אותנו לאיזון אם יצאנו ממנו. זה המצפן שלנו.

לנווד דיגטלי זה חשוב עוד היותר מהסיבה שזה אחד הדברים שעוזרים לשמור על יציבות בתקופת חיים שעשויה להיות מאוד לא מאוזנת, והמטרות צריכות להיות מוגדרות כמו: לאן אתה רוצה להגיע? כמה זמן אתה רוצה להישאר שם? מה אתה מתכנן לעשות שם? אתם צריכים להבין איך תתפרנסו ושתהיה לכם תוכנית גיבוי אם הדברים לא יעבדו כמו שצריך או שלא יהיה לכם כסף לגמור את החודש. ואם תוכנית א׳ או ב׳ לא תעבודנה, תמיד כדאי שתהיה תוכנית נוספת, כן – שלישית.

הדברים לא תמיד עובדים כמו שאנחנו מתכננים מלכתחילה אבל ככל שננסה להרכיב את התוכנית הנכונה וליישם אותה, אנחנו עשויים להגיע למטרות וליעדים שהצבנו מן ההתחלה.

יחד עם זאת, חשוב לזכור! זו נוודות ותמיד יהיו דברים לא צפויים שלא חשבנו עליהם בכלל, שלא התכוננו אליהם ולכן חשוב לשמור גם על גמישות, פתיחות וחשיבה יצירתית כי אלו יעזרו לכם לראות דברים בצורה שונה וגם לזהות הזדמנויות שמגיעות אליכם.

שדה חמניות בדרך לקנדה

5. להחליט על יעד ולצאת לדרך

זה אחד הצעדים הכיפיים בתכנון. כבר התחלתם לבנות את המיומנויות שלכם, צמצמתם והקטנתם את הדברים שקשרו אתכם למקום אחד, התחלתם אפילו להשיג לקוחות ולייצר קשרים בינלאומיים. עכשיו הזמן לבחור את היעד איתו תתחילו ולהזמין טיסה.

יש הרבה פרמטרים שאתם יכולים לרצות שיהיו ביעד אליו תטוסו. אולי למשל חופים לבנים או מסיבות או אוכלוסיה צעירה או מרחב עבודה ועוד ועוד ועוד. אבל שני הדברים הכי חשובים לכל נווד דיגיטלי הם אינטרנט יציב (ומהיר ככל האפשר) ועלויות מחייה (בעיקר לינה ומזון). כל השאר הם בעיקר העדפות אישיות שלכם ותקציב.

הקריטריונים שחשובים לנו למשל הם מדינה חמה, אינטרקציה עם אנשים מקומיים וגם נוודים דיגיטליים, מקומות לצילום (בכל זאת, DNA של צלמים)  ומיקום לינה מרכזי עד כמה שאפשר כך שנוכל להנות מהמקום ברגל.

מה הקריטריונים שלכם?  הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם:
– העדפות אישיות (קהילה/לבד, מרחבי עבודה/עבודה מהבית/בתי קפה, מיקום מרוחק/מרכזי, דירה לבד/שותפים/הוסטל)
– מה מעניין אתכם: חופים, מסיבות, דייטים, בילוי משפחתי, מדיטציות
– עלויות: טיסה, לינה, מחייה, ביטוח בריאות, טלפון, ויזה
– מקומות שרציתם לבקר בהם: איפה תמיד חלמתם להיות?

אגב, אולי תעדיפו פשוט לבחור באופן אקראי את היעד וגם זה בסדר אבל למי שצריך תכנון אני מציעה להשקיע מחשבה וקריאה לפני ואפילו לעשות השוואה קצרה בין 2-3 מקומות. הקפידו לעשות מחקר מקיף לפני היציאה לדרך כך שתדעו מה האפשרויות שלכם.

ועוד דבר לקראת סיום - הצטרפו לקהילת נוודים דיגיטלית (אפילו כמה)

החלק הזה קשור בעיני באופן מוחלט לשני הסעיפים הקודמים במיוחד. הוא יעזור לכם בכל כך הרבה דברים כמו שאלות לפני, התארגנות, יצירת קשרים, פתרון בעיות תוך כדי תנועה ועוד.

אחד הצעדים החשובים ביותר הוא להצטרף לקהילה/ות של נוודים דיגיטליים. כמו כל דבר שאנחנו רוצים להשיג בחיים, אני מאמינה בלמידה ממי שכבר עשה את הדרך שאנחנו רוצים לעבור, ויצירת קשרים עם נוודים דיגיטליים אחרים יכולה לעזור לכם המון. אלו אנשים שנמצאים כבר בשטח, חוו הצלחות וכשלונות, צברו ידע וניסיון וסביר להניח שיידעו לתת לכם טיפים חשובים עוד לפני היציאה לדרך. הם יוכלו גם להוות עזרה בנחיתה רכה כשתגיעו ליעד.

מכיוון שהן נמצאות באינטרנט קל מאוד למצוא אותן ולהצטרף. יש המון קהילות כאלו ומסוגים שונים. אתם יכולים למשל להצטרף לקהילת נוודים דיגטלית בהתאם למדינה בה אתם חיים כמו למשל קבוצת הפייסבוק הישראלית – נוודים דיגיטליים ישראל  או אם אתם נשים תוכלנה להצטרף לקהילה בינלאומית של נשים שהן נוודות דיגיטליות  Digital Nomad Girls Community. אתם יכולים להצטרף גם לאתרים בינלאומיים כמו Couchsurfing (גולשי ספות) או Digital nomad list.

קהילות המומחים האלו משגשגות מאוד, יש להן המון מידע וערך והן מהוות בסיס לכמה מהערים המרכזיות בעולם לנוודים דיגיטליים כמו צ׳אנג מאי, בואנוס איירס או בודפשט. היכנסו לקהילה כזו והתחילו לחפש מידע וגם לשאול שאלות. אתם תופתעו מכמות העזרה והמענה שתקבלו.

זהו עכשיו כל מה שנשאר לכם זה לצאת באמת לדרך… בפוסט הבא נצלול פנימה לתחומים מהם מתפרנסים נוודים דיגיטליים ואולי גם כמה רעיונות שלא חשבתם עליהם. אתם מוזמנים להירשם בטופס למטה כדי לקבל את הכתבה ישירות למייל.

אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים להגיב כאן למטה ונשמח לענות לכם.
אם חסר לכם משהו או שאתם רוצים להוסיף מידע לנוודים דיגיטליים עתידיים, כתבו כאן למטה.
אם אהבתם את מה שקראתם, נשמח לשמוע. ממש כאן בתגובות 🙂 תודה

הירשמו כאן כדי לקבל עדכונים ישירות למייל לפני כולם

אהבתם? מוזמנים לשתף

3 Responses

    1. תודה רבה טל! תצטרף אלינו מהשבוע הבא… מגיעים לאירופה.
      יש נושא שהיה מעניין אותך שנכתוב עליו בנוודות?

  1. הרבה נקודות חשובות! איזה כיף שנתקלתי בכם! (ותודה לגוגל)
    נשארת פה לשמוע מה עוד אתם מספרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.