ניו יורק וליתר דיוק מנהטן היא המקום הכי אהוב על שנינו מכל בחינה אפשרית: בילויים, קולינריה, אופנה, אנשים וצילומים.
בפוסט הזה תמצאו:
– כלים פרקטיים להתנהלות נבונה
– קובץ אקסל שתוכלו להוריד ולשמור
– מפה שתעזור לכם למצות את הזמן בצורה טובה ויעילה וכמובן להנות מהרבה מקומות מדהימים שיש לניו יורק להציע.
כלים פרקטיים שיעזרו לכם לא לאבד את הראש כלכלית בחופשה הבאה שלכם בארה"ב:
1. ביטוח נסיעות – אנחנו ממליצים בחום על חברת PssportCard – כשאנחנו נוסעים לחו"ל, אנחנו תמיד עושים ביטוח "על כל מקרה שלא יהיה". בנסיעת עבודה שהיתה לנו בפברואר 2015 לארה"ב, נועה חלתה בפעם הראשונה בחו"ל ונזקקתי לשירותי רופא מקומי. ביקור כזה אצל רופא עולה כ-250 דולר ואם הוא מגיע אליכם זה עולה 5000 דולר. וזה עוד לפני התרופות.
בחברות הביטוח האחרות הקיימות אתם משלמים מכספכם, שומרים את הקבלות ואז מחכים לקבל החזר בארץ. בחברה של PassportCard אתם מקבלים כרטיס נטען וטלפון של שירות הלקוחות של החברה. במידה ואתם נזקקים לשירות רפואי או תרופות, אתם יוצרים איתם קשר והם מטעינים את הכרטיס בסכום שאתם צריכים. גם כאן אתם שומרים את הקבלות וכשאתם חוזרים לארץ אתם מעבירים להם את הקבלות כהוכחה על התשלום.
באופן הזה אתם לא מגיעים לארץ וממתינים לקבל את כספכם בחזרה.
2. טלפון סלולרי – כאן אנחנו ממש שמחים להמליץ לכם על חברת simzol (סים זול)! בפעמים הראשונות שביקרנו בארה"ב, רכשנו חבילת חו"ל מחברות הסלולר בארץ. אנחנו בטח לא צריכים לספר לכם שכשחזרנו לארץ החיוב היה תמיד הרבה יותר גבוה. עד היום לא ברור איך חוזרים עם "קנסות" של 2,000-3,000 ש"ח אם נרכשה חבילה בסכום מסויים ולא היתה חריגה.
אז החלטנו שאנחנו מפסיקים לנסות להבין ופשוט מוציאים את כרטיס הסים של חברת הסלולר הישראלית. האלטרנטיבה הראשונה היתה להגיע לשם, אחרי טיסה ארוכה ומעייפת, נסיעה למקום הלינה ואז לצאת ולחפש חנות כדי לקנות כרטיס סים מתאים. החלטנו שהדרך הזו פחות מתאימה לנו.
מצאנו בישראל את חברת סים זול. דרכה אנו קונים מראש כרטיס לתקופת הזמן המבוקשת, מקבלים מספר אמריקאי וישראלי, שיחות בתוך ארה"ב בלי הגבלה, שיחות לנייחים בישראל בלי הגבלה ולניידים עד 200 דקות, גלישה 4 GB במהירות דור 4 ושירות לקוחות. והמחיר – ממש אטרקטיבי!! לתקופות שאנחנו נסעתי העלות היתה בין 250-300 ש"ח (כן, שקל חדש). בכל מקרה יש לכם אפשרות לבדוק באתר כמה אמור לעלות לכם כרטיס כזה לתקופה הנסיעה שלכם.
אגב, יש להם גם כרטיסי סים לאירופה.
ממש ממש מומלץ!
3. ויזה נטען של דואר ישראל – פשוט וקל! לא עוד מלא סנטים קטנים ומטבעות בארנק, הכסף בטוח בתוך כרטיס האשראי וגם יודעים מראש מה הסכום שמתכוונים להוציא. אין הפתעות.
כרטיס הויזה הזה מאפשר לכם להטעין מראש את התקציב המיועד ואתם יכולים להשתמש בו בכל מקום המכבד כרטיסי אשראי של ויזה וגם למשוך מזומנים בכל המכשירים המיועדים לכך.
תוקפו של הכרטיס הוא עד 3 שנים וניתן לטעינה רב פעמית. את הטעינה אתם מבצעים בסניף הדואר או ישירות מחשבונכם האישי בבנק דרך האינטרנט, גם כאשר אתם בחו"ל.
חשוב מאוד!! השכרת רכב לא לבצע עם הכרטיס הזה. תמיד תדאגו שיהיה לכם כרטיס בינלאומי. מה שקורה בעת השכרת רכב, כל חברת השכרה סוגרת חלק מהאשראי של הכרטיס ואז תהיה לכם פעולה בהמתנה לא לביצוע על הכרטיס. הכסף אמנם לא מחוייב אבל בכרטיס נראה כאילו שילמתם. מכיוון שאתם תושבי חוץ, לחברות האשראי לוקח כ-30 ימים לשחרר את המסגרת הזו ועד אז אתם לא יכולים להשתמש בכסף הזה. אז להפריד!
4. אתר הזמנות Priceline – כששאלנו במלון על השכרת רכב, ה"דיל" הכי טוב שהם יכלו למצוא לנו מתוך מנהטן לקצת יותר מיומיים היה באזור ה-600 דולר. ידענו שהמחיר יהיה גבוה גם בגלל שזו מנהטן וגם בגלל החגים אז החלטנו למצוא עסקה לבד באמצעות האתר המצוין הזה.
ובאמת אחרי חיפוש קצר נמצאה עסקה ממש טובה זולה בכ-50% מהעסקה שהמלון מצא עבורנו. חברת ההשכרה היתה מרחק הליכה של כ-15 דקות והתשלום, מתבצע עם החזרת הרכב.
באתר הזה נועה זכתה פעם עם חברה פעם בלינה בווגאס במלון של 5 כוכבים במחיר של 100 דולר ללילה. איך? יש להם מערכת שמאפשרת להציע את המחיר אותו אתם רוצים לשלם. אתם מציעים ואם המחיר שהצעתם נמצא במערכת, אתם עשויים לזכות במחיר ממש טוב במלונות מעולים.
אפשר לחפש שם מלונות, השכרת רכב, טיסות בתוך ארה"ב וגם הפלגות נופש.
אז הבטחנו גם קובץ אקסל! את הקובץ הזה אנחנו שולחים במהלך השנה כמה פעמים לאנשים – לחץ כאן
הוא כולל מקומות מומלצים במנהטן, ברונקס, ברוקלין וקווינס. תמצאו בו לינקים לאתרים, כתובות ומחירי כרטיסים.
תמיד כדאי לוודא את המחירים ושעות הפתיחה למקרה שחלו שינויים.
למי שעוד לא ביקר בניו יורק (יש מישהו כזה?) וגם למי שכבר ביקר, אין כמו להגיע לתפוח הגדול, להתבונן בעוצמה של הבניינים ולהנות מאחת הערים המדהימות בעולם. לפעמים זה פשוט כיף לטייל בניו יורק לא כתייר אלא כתושב, לחוות את מה שיש לעיר להציע בדרך אחרת.
את המפה המצורפת ניתן לראות מכל המכשירים כולל סלולרים, למפה לחצו כאן
והנה עוד כמה לינקים חשובים:
סיורים בעברית שיוצאים ממנהטן – לחצו כאן >>>
לוח אירועים שנתי במנהטן (באנגלית) – לחצו כאן >>>
המלצות כללי בניו יורק (לפי רובעים) בקובץ אקסל – לחצו כאן >>>
(שימו לב לבדוק שהזמנים והמחירים עדיין תקפים או שיה עדכונים לפני שאתם מגיעים לאחד המקומות)
2 תגובות
אהובים שאתם!
איזה יופי של אתר. המלצות מעולות, כל הכבוד.
מאחלת לכם שתמשיכו לבלות המון ובכייף מסביב לגלובוס ולשתף את כולנו באהבה.
אהבתי את כלי הנגישות… וכמובן את הצילומים המדהימים.
נשיקות.
יופי של אתר! עזר לי מאוד! תודה רבה לכם.